RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Zomerkamp in Leusden: "Het is een waanzinnige ervaring voor elk kind"

1/5
LEUSDEN - Kamperen in ItaliŽ, lekker wandelen in de bergen van Oostenrijk of toch genieten van een verre vliegvakantie. Voor veel kinderen blijft dit een droom want niet ieder gezin heeft daarvoor de financiŽle mogelijkheden. Om deze groep toch een leuke zomervakantie te geven, organiseert YMCA Nederland zomerkampen in onder meer Leusden.

Zomerkamp Leusden: "Het is een waanzinnige ervaring voor elk kind"


"We organiseren hier al jarenlang kampen op deze locatie. We hebben dit jaar ook een grote subsidie gekregen van het ministerie van Sociale zaken en Werkgelegenheid. Want hoe mooi is het als zo'n kind toch kan zeggen dat het toch op vakantie is geweest. Het is een waanzinnige ervaring voor elk kind", aldus Mario Scibelli, manager van het kampeercentrum.

De 46-jarige Scibelli weet maar al te goed hoe goed zo'n vakantie-ervaring kan zijn. "Ik loop hier al 36 jaar op de locatie rond. Ik kwam hier als 10-jarig jochie zelf op kamp en sinds 1992 werk ik hier fulltime voor de YMCA. En nog steeds met heel veel plezier."

Mario Scibelli kwam er zelf als kind en is nu manager van het kampeerterrein


ALLE LEEFTIJDEN
Bij de kampen van YMCA is er plek voor verschillende leeftijdscategoriŽn. Er is ruimte voor zes- tot en met tienjarigen, tien- tot en met dertienjarigen en dertien- tot en met vijftienjarigen. Afgelopen zaterdag begon er weer een vakantieweek en sindsdien is er niet veel geslapen. "Elke ochtend moeten ze toch eerst even de tent opruimen, want ze maken toch wel rotzooi. En straks gaan ze levend stratego spelen, dus dat is een mooi bosspel wat ze hier altijd doen", aldus Scibelli.

 Iedere ochtend even de tent opruimen. Iedere ochtend even de tent opruimen. | Foto: RTV Utrecht / Natascha Ditzel

Het kamp heeft als thema 'zeven dagen feest'. En de kinderen zijn er maar wat blij mee. De 6-jarige Sanne heeft de tijd van haar leven: "Vandaag is het dierendag. Gisteren was het Pasen en vandaag is het Nieuwjaar."

Het is een feest in Leusden tijdens de vakantieweek


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -