RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Verscherpt toezicht voor woonzorgcentrum Amandelhof in Zeist

ZEIST - Zo'n 130 senioren in Woonzorgcentrum Amandelhof in Zeist krijgen de komende zes maanden wat vaker bezoek dan normaal. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd komt namelijk regelmatig langs voor een controle omdat het centrum onder verscherpt toezicht is gesteld.

In de Amandelhof, deel van zorggroep Charim, wonen zo'n 130 senioren, waarvan een deel dementie heeft. Alleen schort er veel aan de manier waarop er voor die mensen wordt gezorgd, aldus de inspectie.

Zorgverleners weten volgens de inspectie vaak niet wat bewoners nodig hebben. Ook wisselt het personeel vaak en is er niet genoeg deskundigheid over het gedrag van bewoners en de manier waarop er vrijheidsbeperkende maatregelen mogen worden ingezet.

Het bestuur krijgt nu zes maanden de tijd om de boel op orde te krijgen. Gebeurt dit niet dan kan de inspectie naar de bestuursrechter stappen. Amandelhof maakt deel uit van zorggroep Charim. Die kwam eerder al in opspraak. Er zou een angstcultuur heersen en de inspectie tike Charim op de vingers.

REACTIE CHARIM
Charim heeft ook al gereageerd op het besluit van de inspectie. De zorggroep zegt binnen enkele maanden de afdelingen waar voor ouderen met geestelijke klachten wordt gezorgd te gaan afbouwen. Daarna worden de afdelingen opgeknapt en opnieuw opgebouwd. De 24 cliŽnten op deze afdelingen zullen tijdens de opknapbeurt even ergens anders moeten wonen.

Directeur Henk de Waard zegt dat Charim al langer bezig was de situatie in de Amandelhof te verbeteren: "Sinds vorig jaar weten we, dat de zorg op de PG-units [psychogeriatrische afdelingen] beter moet en kan. We zijn toen al een verbeterprogramma gestart."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -