54-jarige Zegvelder schoot vrijwel zeker Mijdrechtse vrouw dood

De plek waar de 54-jarige man uit Zegveld werd gevonden.
De plek waar de 54-jarige man uit Zegveld werd gevonden. © PetersHotnews.nl
DE RONDE VENEN - De 54-jarige man uit Zegveld die begin april dood werd aangetroffen in Wilnis, heeft vrijwel zeker een 45-jarige vrouw in Mijdrecht gedood. Dat is de conclusie van de politie na intensief forensisch onderzoek.
De vrouw uit Mijdrecht werd op twee april bij haar eigen huis neergeschoten aan de Landsherenstraat. Ondanks de inzet van de hulpdiensten overleed het slachtoffer ter plaatse. Getuigen zagen na het incident een man uit de woning komen. Politieagenten, ondersteund door de politiehelikopter, zochten de omgeving af maar de man werd niet gevonden.
Een dag later, op woensdag drie april, kwam er een melding bij de politie binnen dat er een overleden persoon was gevonden in Wilnis. De politie heeft vastgesteld dat het ging om de 54-jarige verdachte die een dag eerder de woning aan de Mijdrechtse Landsherenstraat ontvlucht is. De man uit Zegveld is door zelfdoding om het leven gekomen.

STALKING

Voor de dood van de 45-jarige vrouw uit Mijdrecht had de man haar gestalkt en dat leidde tot een rechtszaak. Maar de rechter vond dat er te weinig bewijs was en daarmee stopte het straat- en contactverbod dat was opgelegd.
De gemeente heeft onderzoek gedaan naar de gang van zaken rondom de twee incidenten en komt tot de conclusie dat de betrokken instanties informatie over de zaak beter hadden moeten delen.
"Hierdoor hadden de risicofactoren sneller zichtbaar kunnen worden en had de veiligheidsinschatting kunnen worden bijgesteld naarmate de zaak zich ontwikkelde. Het samenbrengen van informatie zorgt immers voor een completer beeld. Er wordt dan niet alleen gekeken naar de hulpverlening aan het slachtoffer, zoals nu is gebeurd, maar er kan dan ook worden ingezet op een persoonsgerichte aanpak op de verdachte", aldus de betrokken instanties in een persbericht.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.