Ontwikkeling in zaak 'WK-moord': politie doorzoekt kanaal in centrum Nieuwegein

Agenten doen met een boot en metaaldetectoren onderzoek in het kanaal.
Agenten doen met een boot en metaaldetectoren onderzoek in het kanaal. © RTV Utrecht / Jiri Glaap
NIEUWEGEIN - Een opvallende ontwikkeling in de moordzaak-Richard Houtveen uit 2010: de politie heeft vandaag onderzoek gedaan in een kanaal in het centrum van Nieuwegein, vlakbij de plek waar de 25-jarige man kort na de WK-finale tussen Nederland en Spanje werd doodgestoken.
Het onderzoek was in een kanaal aan de Zuidstedeweg. Een verslaggever zag dat agenten vanuit een boot onderzoek deden. Ze doorzochten het water met magneten. "Over de resultaten kunnen we in het belang van het onderzoek geen mededelingen doen", twittert de politie.

RUZIE OP STRAAT

Richard keek in juli 2010 met vrienden naar de WK-finale op een groot scherm bij winkelcentrum City Plaza. Na de verloren wedstrijd kregen de Nieuwegeiner en zijn vrienden ruzie bij een parkeergarage. Richard werd gestoken in zijn hart en overleed.

TOEVAL OF DOELGERICHT

Jarenlang ging de politie uit van het scenario dat Richard toevallig' slachtoffer was van een spontane ruzie op straat. Maar begin dit jaar vertelde de politie ook uit te gaan van het idee dat de dader het 'heel specifiek en doelgericht' op Richard had voorzien. Opsporing Verzocht besteedde vervolgens uitgebreid aandacht aan de zaak, net als Bureau Hengeveld, het opsporingsprogramma van RTV Utrecht.
Niet lang na de dodelijke steekpartij werd een 33-jarige verdachte aangehouden, maar hij kwam later weer vrij vanwege een gebrek aan bewijs. De politie heeft begin dit jaar een beloning van 20.000 euro uitgeloofd voor de gouden tip.
Richard (25) werd kort na de WK-finale doodgestoken op straat.
Richard (25) werd kort na de WK-finale doodgestoken op straat. © Politie.nl

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.