RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Ouderen zijn klaar voor de hitte: "Ik begin alvast aan de kerstkaarten"

OUDEWATER - Sinds vanmorgen geldt in heel Nederland het Nationaal Hitteplan. Temperaturen gaan richting de 40 graden en met name mensen met een kwetsbare gezondheid kunnen hier last van hebben. Er wordt dan ook opgeroepen om ouderen goed in de gaten te houden.

In zorgwooncentrum De Wulverhorst in Oudewater maken ze er de komende dagen maar het beste van voor de 70 bewoners: "We letten er echt goed op dat mensen voldoende drinken. Daarnaast houden we ouderen zoveel mogelijk binnen", vertelt verpleegkundige Amal. "We gaan extra vaak met rond met water en we laten altijd water achter als we weggaan", verzekert ze.

DEKBED EN SPREI
En de ingrepen hebben resultaat: "Ik heb al drie liter water gedronken", vertelt een bewoonster die nog geen last heeft van de hitte. "Het is hier lekker gekoeld en ik slaap gewoon met dekbed en sprei. Anders heb ik het gewoon koud. Het is heerlijk hierzo."

Water is niet het enige waar de bewoners van het zorgcentrum deze dagen op kunnen rekenen: "In de tuinzaal worden er ijsjes uitgedeeld, we eten bouillon in plaats van dikkere soep. De activiteit Bewegen met Fysio gaat gewoon door want binnen is het lekker koel", aldus verpleegkundige Amal.

KERSTKAARTEN
Ook een andere bewoonster houdt het prima vol. "Ik heb alles al heel vroeg in de ochtend afgeschermd. Mijn zussen hielpen me hierbij. Ik wil niet ziek worden dus ik blijf lekker binnen", vertelt ze.

Vervelen doet de bewoonster zich allerminst: "Ik ga lezen, puzzelen of breien. En dan begin ik alvast aan de kerstkaarten want ik heb er ontzettend veel nodig. Die maak je niet zo eventjes. Het is prutswerk maar ik vind het leuk", vertelt de bewoonster lachend.

Tot slot heeft ze haar eigen manier om tijdens de hitte fit te blijven: "Een haring en karnemelk want dat is een beetje zout."


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -