Inzamelingsactie voor verwaarloosde katten en honden Bunschoten

De dieren werden eerder deze maand uit een vieze bungalowwoning in Bunschoten gehaald.
De dieren werden eerder deze maand uit een vieze bungalowwoning in Bunschoten gehaald. © Caspar Huurdeman
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Dierenambulance Eemland is een inzamelingsactie gestart voor de 49 verwaarloosde katten en honden die onlangs uit een huis in Bunschoten zijn gehaald. De medische kosten zijn behoorlijk hoog en daarom roept de opvangorganisatie hulp in van gulle gevers.
De katten hebben een parasiet in hun darmen en zitten daarom in quarantaine. Ook moeten alle opgevangen dieren ingeënt, gechipt en gesteriliseerd worden. Volgens Dierentehuis 't Hart in Soest loopt alles behoorlijk in de kosten.

GELD

"Zo'n 15 tot 17-duizend euro", schat Barbara van 't Hoen van het dierentehuis. Op dit moment staat de teller van de inzamelingsactie op zo'n 1300 euro.
In totaal zijn 35 katten, 11 kittens en 3 honden uit een woning op een bungalowpark aan de Westdijk gehaald. Aanvankelijk waren het drie katten minder, maar die werden later alsnog in het huis gevonden.

SCHOKKEND

De zus van de eigenaresse had aan de bel getrokken. Het huis was erg vies en een medewerker van DierenZorg Eemland omschreef de situatie als "schokkend". Later bleek dat de schrijnende situatie van de dieren al lange tijd bekend was bij de dierenpolitie en de NVWA, maar dat nooit actie is ondernomen.
De komst van bijna vijftig dieren is een enorme opgave voor Dierentehuis 't Hart. In een normale zomer komen zo'n zestig dieren binnen, nu dus in één keer vijftig. "Het is puzzelen met ruimte", zegt Van 't Hoen. "Gelukkig werken we heel fijn samen met het collega-asiel in Amersfoort."
Mensen die geld willen doneren aan DierenZorg Eemland kunnen dat doen via deze link. De organisatie belooft dat het geld enkel en alleen wordt gebruikt voor deze specifieke dieren.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.