Hennepzaak tegen omstreden natuurgenezeres Sara Glatt uitgesteld

© RTV Utrecht
KOCKENGEN - De zaak tegen natuurgenezeres Sara Glatt voor het runnen van een hennepkwekerij wordt uitgesteld. Op verzoek van de verdediging besloot de rechtbank dat haar zoon als getuige moet worden gehoord. Dit onder meer om vast te stellen hoe lang de kwekerij in bedrijf is geweest en hoeveel winst er is gemaakt.
Volgens het OM blijkt uit eerdere verklaringen van Glatt's zoon en uit politie-onderzoek dat de kwekerij in haar huis aan de Industrieweg in Kockengen ongeveer een jaar heeft bestaan. In die tijd zou ze 115.000 euro winst hebben gemaakt, die ze moet afstaan. Ze wordt ook verdacht van de diefstal van stroom.

DODE VROUW

De hennepkwekerij met bijna 200 planten werd twee jaar geleden ontdekt. Naar aanleiding van de dood van een cliënte van de genezeres deed de politie destijds onderzoek in haar huis. De woning werd op last van de burgemeester gesloten.
De advocaat van de natuurgenezeres vroeg de rechter om de zaak aan te houden. Hij wil dat haar zoon alsnog als getuige in de zaak wordt gehoord. Hij was voor deze zitting opgeroepen, maar kwam niet opdagen. Zijn getuigenis kan veel uitmaken voor de hoogte van de ontnemingsvordering, stelt de advocaat. De zoon is zelf geen verdachte.

ACHT JAAR CEL

De natuurgenezeres werd begin dit jaar veroordeeld tot acht jaar gevangenisstraf door de rechtbank in Utrecht. Die houdt haar verantwoordelijk voor de dood van een verslaafde Zweedse vrouw, die zij behandelde met het omstreden afkickmiddel ibogaïne.
Ook wordt Glatt verweten dat zij andere cliënten met het middel behandelde zonder goede begeleiding en voorlichting. Vier jaar geleden werd zij ook al veroordeeld, toen een Belgische cliënt een bijna fatale hartaanval kreeg tijdens een behandeling met ibogaïne. De man uit hield daar blijvend letsel aan over.

HOGER BEROEP

Glatt legde zich niet neer bij de eerdere veroordeling en procedeerde door tot aan de Hoge Raad. Ook tegen de veroordeling voor de dood van de Zweedse vrouw heeft zij hoger beroep aangetekend bij het gerechtshof in Arnhem. Het is nog niet bekend wanneer dat wordt behandeld.
De hennepzaak gaat op 15 oktober verder. De zoon van de verdachte zal dan als getuige aanwezig moeten zijn, desnoods onder dwang.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.