RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Graffitikunstenaars mogen gang gaan op nieuwe Utrechtse gedoogplaats

LEIDSCHE RIJN - Graffitispuiters kunnen deze zomer ongestoord hun gang gaan aan het Berlijnplein in Leidsche Rijn. Dat is namelijk door de gemeente Utrecht aangewezen als nieuwe gedoogplek voor graffiti. Lange tijd was het Kruisvaartkwartier een plek voor skaters en graffitikunstenaars.

Die plek werd eind 2018 afgesloten omdat het terrein deze zomer klaargemaakt moet worden voor de bouw van 600 woningen. De skaters kregen toen een tijdelijke locatie toegewezen op het Jaarbeursplein. De graffitikunstenaars hadden in die tijd geen alternatieve plek.

ZOEKEN

De gemeente heeft samen met een aantal graffitikunstenaars gezocht naar een nieuwe locatie. Die plek werd gevonden aan het Berlijnplein. De hoge muren van de Stadsbaantunnel zijn volgens de gemeente zeer geschikt bevonden. Vanaf augustus 2019 tot eind 2020 komen deze muren van wel 7 meter hoog tijdelijk beschikbaar voor graffiti en street art.

De helft van de muur kan als gedoogplek worden gebruikt, waar iedere graffitikunstenaar kan werken. De andere helft is voor het street art project van RAUM. De kunstenaar Sokar Uno uit Berlijn heeft daar al een start gemaakt met de grootste muurschildering van Utrecht van 50 meter breed en 7 meter hoog.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht