Instellingen

IJsjes uitdelen aan bloedhete bakkers: "Bij de ovens is het echt niet uit te houden"

Bakkers in Harmelen likken aan een ijsje.
Bakkers in Harmelen likken aan een ijsje. © RTV Utrecht
PROVINCIE UTRECHT - Voor veel mensen is het zomervakantie, maar er zijn ook een boel Utrechters die deze maanden gewoon door moeten werken. Met deze extreme temperaturen is dat soms bijna niet uit te houden. RTV Utrecht deelt deze week daarom ijsjes uit.
Dat deden we vandaag bij Bakkerij Carl Siegert in Harmelen. Medewerker Jordy Schipper vertelt puffend en hijgend dat het bijna niet uit is te houden. Waar de broden worden gemaakt valt het nog mee, maar dat verandert als ze naar de oven moeten. "Daar is het echt niet uit te houden."

BOUWMARKT

Verslaggever Marc van Rossum du Chattel gaat daarna naar Amersfoort. Daar heeft het personeel van bouwmarkt Bouwmaat op de Nijverheidsweg-Noord het ook heel zwaar. "Nu valt het nog mee", relativeert Sabine van den Top. "Maar ik denk dat de temperatuur van de week wel boven de 40 komt. Dat moet haast wel."

RESTAURANT DICHT

Sommige bedrijven kiezen ervoor de werkzaamheden volledig te schrappen. Bijvoorbeeld restaurant Lucy Lou aan het Utrechtse Vredenburg. De eigenaren daar hebben besloten tot en met donderdag dicht te gaan. "We zijn even een paar dagen aan het genieten van de zon", is te lezen op hun Facebook-pagina.
Verslaggever Marc van Rossum du Chattel deelde ijsjes uit in Harmelen en Amersfoort.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.