OM eist celstraffen voor afpersing van mannen na seksafspraak

© Pixabay
UTRECHT - Een Utrechts stel dat wordt verdacht van het maken van seksafspraken om mannen te kunnen afpersen, moet daarvoor de gevangenis in als het aan het OM ligt. Tegen de vrouw eist de officier van justitie veertien maanden celstraf, waarvan zes maanden voorwaardelijk. Tegen haar vriend eist de aanklager zes maanden cel. Drie mannen deden bij de politie aangifte van bedreiging, afpersing en diefstal met geweld.
De 32-jarige vrouw plaatste onder de schuilnamen Bella en Lotus advertenties op een sekswebsite. Ze zou met de mannen in verschillende huizen hebben afgesproken. Daar zouden ze door V.'s vriend S.R. en anderen zijn bedreigd en moesten ze vijfhonderd euro betalen. Een van de slachtoffers zou door R. zijn geslagen om hem te laten betalen. Toen hij 112 wilde bellen, zou zijn telefoon zijn vernield.

VERSLAAFD AAN GHB

Een van de slachtoffers had via whatsapp contact met de vrouw, terwijl hij naar haar onderweg was. Ondertussen zou zij haar vriend R. hebben geappt dat hij er bijna was. In de flat waar was afgesproken, zou de man door R. en twee anderen zijn bedreigd. 'Wat doe je hier, wat doe je met mijn zusje', zou R. daarbij hebben gezegd.
Volgens het stel hadden zij daar niets mee te maken. Het slachtoffer zou zijn aangevallen door junks die in de flat rondhingen.
De vrouw, die verslaafd is aan GHB, ontkent de beschuldigingen en zegt zich weinig van de bewuste avond te kunnen herinneren. Ze beweert dat ze in een gekke bui sekscontacten had gezocht. Het appbericht aan haar vriend zou zijn gegaan over haar dealer die onderweg was.

ONTKENNING

De vrouw zei twee mannen die vorig jaar aangifte deden van afpersing, niet te kennen en nooit te hebben ontmoet. Volgens haar advocaat is het best mogelijk dat zij voor een ander wordt aangezien. Een van de seksadvertenties die aan haar worden toegeschreven, zou door iemand zijn geplaatst die sterk op haar lijkt.
Medeverdachte R., die ook een drugprobleem had, deed bij de politie steeds een beroep op zijn zwijgrecht. In de rechtszaal zei hij vandaag dat hij er niets mee te maken heeft en dat hij het nooit zou goedkeuren als zijn vriendin seksafspraken met anderen zou maken. Volgens zijn advocaat is het signalement dat het slachtoffer heeft gegeven te onduidelijk om als bewijs te kunnen dienen. Hij vroeg daarom om vrijspraak voor zijn cliënt.
De officier van justitie betoogde dat er voldoende bewijs is en dat de verklaringen van de aangevers duidelijk en geloofwaardig zijn. Over twee weken doet de rechter uitspraak.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.