Winkelpand op Amsterdamsestraatweg opnieuw beschoten

© RTV Utrecht / Marc van Rossum du Chattel
UTRECHT - Opnieuw is een winkel beschoten aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht. Het zou gaan om dezelfde juwelier waar enkele dagen geleden al schoten op gelost werden.
Omwonenden hoorden rond 3.30 uur harde pistoolschoten. De politie was er snel bij, maar schutters zijn voor zover bekend niet gevonden. De straat werd afgezet voor onderzoek, maar is inmiddels weer grotendeels vrijgegeven.
Maandag vonden eigenaren van de juwelier aan de Amsterdamsestraatweg kogelgaten in het raam van hun zaak. Volgens de politie zijn die schoten ergens tussen zaterdagavond en maandagmiddag gelost.
De politie roept getuigen op zich te melden.

JUWELIER

Juwelierszaak Nawar wordt gerund door twee broers die eerder uit Irak zijn gevlucht. De mannen hadden in het verleden een juwelierszaak in Duitsland, waar volgens geruchten in de wijk Pijlsweerd ook al problemen waren.
De broers zijn spaarzaam in hun uitspraken en willen niet voor de camera verschijnen. Wel ontkennen ze dat er problemen waren met hun winkel in Duitsland. De winkel blijft vandaag dicht, maar de broers zeggen dat ze morgen weer gewoon open gaan.
De gemeente vindt twee beschietingen in korte tijd op hetzelfde pand ''heftig voor de direct omwonenden.'' Politie en gemeente beslissen in ''nauw contact'' of verdere maatregelen nodig zijn.
Juwelier aan Amsterdamsestraatweg opnieuw beschoten

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.