De Bilt zet zich schrap voor nieuwe warmterecords

© RTV Utrecht
DE BILT - Nederland staat opnieuw een tropische dag te wachten. Het kwik loopt waarschijnlijk in het hele land op tot boven de 30 graden. De kans is dan ook groot dat er net als dinsdag warmterecords sneuvelen.
In de nacht van dinsdag op woensdag was op verschillende plaatsen al sprake van de eerste regionale tropennacht van deze hete periode. In het zuiden en westen van het land werd het op een aantal plaatsen in de nacht van dinsdag op woensdag niet koeler dan 20 graden. Op hoofdstation De Bilt koelde het af tot 16,6 graden, waardoor nog geen sprake was van een officiële tropennacht.
In de ochtenduren stijgt de temperatuur snel. Rond 11.00 uur is het bijna overal al tropisch warm, voorspelt Weeronline, met temperaturen tussen de 28 en 32 graden. Ook in de middag blijft het zonnig en heet en wordt het in het binnenland tussen de 36 en 38 graden.
In de avond koelt het iets af, maar het blijft warm. Op veel plekken ligt de temperatuur rond zonsondergang nog tussen de 25 tot 30 graden. Ook in de nacht naar donderdag blijft het bijzonder warm. Dan zakt het kwik niet onder de 20 graden. Met de te verwachte waarden is opnieuw kans op een warmterecord. Dat staat voor 24 juli in De Bilt op 34,1 graden.

EVENEMENTEN

Festivals en evenementen in de provincie hebben zich massaal voorbereid op de verwachte tropische temperaturen.
Weerman Arie Verrips over het weer in de regio

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.