Naaktlopende man die woont in schaapskooi in Soest mishandelt buurtbewoner met houten balk

SOEST - Een naakte man in Soest heeft gisteravond een omwonende van de Peter van den Breemerweg met een houten balk geslagen. De man woont volgens het slachtoffer in een vervallen schaapskooi zonder water en stroom in de buurt en zou al langer overlast in de omgeving veroorzaken.
Het slachtoffer is de dag na de mishandeling nog steeds een beetje aangeslagen door wat hem is overkomen. "Wij hebben een perceel waar paarden staan en hij verplaatst de hekken en knipt de draden door. Gisteravond had ie weer alles gesloopt. Ik sprak hem daarop aan en toen ging ie uit zijn dak."
De naakte dader pakte een balk en sloeg de buurtbewoner. "Daarna heeft hij me met een vuist op het oog geslagen. Ik heb nu ook een blauw oog." Een buurman die de mishandeling zag gebeuren, greep uiteindelijk in: "Maar wel net te laat: ik had liever dat blauwe oog niet gehad."

ONTSNAPT

De dader is na de mishandeling ontsnapt, bevestigt een politiewoordvoerder. "We kregen rond 22.00 uur een melding van een mishandeling. We hebben toen nog in de omgeving met een hond gezocht maar in het donker de man niet meer gevonden." De politie zoekt nog verder naar de agressieve naaktloper.
Wat het slachtoffer vooral dwarszit, is dat hij naar eigen zeggen al lang geleden heeft gemeld dat de naaktlopende man in de schaapskooi overlast veroorzaakt. "Die man woont er al anderhalf jaar illegaal en veroorzaakt al die tijd overlast. Hij zit 's nachts te schreeuwen en loopt naakt door de straat."
Het slachtoffer zegt de zaak te hebben gemeld bij de politie en de gemeente. Gevraagd om een reactie zegt de gemeente inmiddels een handhavingsverzoek te hebben gekregen van de buurt en van de eigenaren van de schaapskooi om de man weg te sturen.
Ook heeft de gemeente de eigenaren van de grond in contact gebracht met de wijkagent zodat zij samen kunnen proberen om de man te overtuigen om weg te gaan.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.