'Baas Ouwehands Dierenpark betrokken bij gokbedrijven met maffiabanden'

© RTV Utrecht
RHENEN - Het investeringsbedrijf van Marcel Boekhoorn, de eigenaar van Ouwehands Dierenpark en Hema, investeert in een gokbedrijf dat banden met de Italiaanse maffia had. Dat schrijft De Groene Amsterdammer.
Sinds 2017 is Boekhoorn's investeringsbedrijf Ramphastos eigenaar van Italiaans gokbedrijf Planetwin365. Volgens De Groene had dit bedrijf banden met maffiaorganisaties als de 'Ndrangheta, Cosa Nostra en Sacra Corona Unita. Zij bestreden concurrentie in ruil voor een deel van de winst, en wasten via de gokzaken geld wit.
De vier oprichters van het bedrijf worden in Italië aangeklaagd voor hun banden met de maffia en belastingontduiking. Philip van Wijngaarde, een van de partners van Boekhoorn in Ramphastos, zegt tegen de Groene Amsterdammer dat het bedrijf niets wist van maffiabanden. "Wij zagen die winkels gewoon als activa. Achteraf is het natuurlijk makkelijk praten, maar je komt als je zaken doet af en toe voor vervelende verrassingen te staan."
De bedrijven zouden na de invallen door de politie geen banden meer hebben met de maffia. Ramphastos is nog steeds eigenaar, maar was volgens Van Wijngaarden met de kennis van nu niet ingestapt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.