Floris Wijers uit Soest is als Max Verstappen, maar dan in de virtuele Formule 1

© Eigen foto
SOEST - Max Verstappen is zijn grote voorbeeld, maar Floris Wijers uit Soest doet niet echt voor hem onder. Waar Verstappen op het circuit de ene na de andere concurrent verslaat, doet Wijers dat op het virtuele asfalt. Want hij is gamer. Een goede ook, aangezien hij zich heeft gekwalificeerd voor het WK Formule 1-Esports. Daarmee behoort hij tot de wereldtop.
"Er hebben ongeveer 109.000 mensen zich hiervoor geprobeerd te kwalificeren", zegt Wijers. "En dan hoor ik bij één van de dertig beste mensen van de wereld. Dat is gewoon nog steeds ongelooflijk."

ALS KIND AL FAN

Hij was pas een jaar of zes oud toen zijn vader de televisie aanzette waar op dat moment Formule 1 op te zien was. "En sindsdien ben ik er niet meer vanaf te slaan en is mijn passie alleen maar groter geworden", zegt Weijers. "Ik heb vroeger altijd al mijn vader en moeder gevraagd of ik mocht karten. Maar dat vonden ze te duur."
Gelukkig kwam het gamen op zijn pad. En daar bleek hij wel zijn Formule 1-droom waar te kunnen maken. Want Wijers wint de ene na de andere wedstrijd. En daar is hij erg trots op. "Om zo alsnog je weg te maken richting een Formule 1-team is gewoon supervet."

EEN ECHTE SPORT

Wijers traint zeven tot acht uur per dag voor zijn sport. En hoewel hij dus niet zelf in een auto over het circuit scheurt, is het wat Wijers betreft toch wel echt een sport te noemen. "Je steekt er net zoveel tijd in als bij wijze van spreken de echte Formule 1-rijders doen. Het is natuurlijk wel wat minder fysiek, je voelt de g-krachten niet die ze in het echt voelen. Maar het komt wel in de richting van de echte wereld, vind ik."
Wijers gaat onderdeel uitmaken van het Haas F1 Team. Vanaf september nemen zij het tijdens het WK op tegen de wereldtop. "We gaan er zeker voor vechten."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.