Overlastgevende man die woont in schaapskooi Soest is aangehouden

SOEST - De man die woont in een vervallen schaapskooi in Soest en daar in de omgeving overlast veroorzaakt, is aangehouden. Hij zal worden vervolgd voor het mishandelen van een buurtgenoot en mag niet meer terugkeren in de schaapskooi, laat de gemeente weten.
Dinsdagavond zou de man een buurtbewoner hebben aangevallen. Volgens de buurtbewoner sprak hij de man ergens op aan en ging die toen uit zijn dak. De man zou hem onder meer met een houten balk geslagen hebben. De buurt zegt dat de man al langer overlast veroorzaakt. "Hij zit 's nachts te schreeuwen en loopt naakt door de straat", vertelde de buurtbewoner eerder.
De gemeente bevestigt dat de situatie van de man bekend was. Hij woonde met toestemming van de eigenaren in de schaapskooi, zij hadden geen last van hem. Toen bleek dat buurtbewoners wél last hadden, is volgens de gemeente een traject opgestart en is geprobeerd de man hulp te bieden. Volgens Soest is de man ondersteuning geboden op het gebied van een uitkering, huisvesting en sociale hulpverlening, maar heeft hij dat afgeslagen.
De afgelopen periode nam de overlast toe en heeft de gemeente opnieuw geprobeerd in gesprek te gaan met de man. Volgens de gemeente had dat geen effect en is daarom een zogenoemde handhavingszaak gestart. De eigenaren van de schaapskooi zijn opgedragen om de illegale bewoning ongedaan te maken. Kortom: de man moest weg uit de schaapskooi. Om de eigenaren daarbij te ondersteunen, was ook hulp van de politie toegezegd.
Door het incident van dinsdagavond is de zaak in een stroomversnelling gekomen. De man is aangehouden en zal door het OM vervolgd worden. Het OM heeft hem daarnaast verboden om de komende maanden in de buurt van de schaapskooi te komen. Daarnaast wordt de handhavingszaak doorgezet om te voorkomen dat de man op een later moment nog kan terugkeren in de schaapskooi.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.