Flinke treinhinder rond Amersfoort door werkzaamheden

© ANP
AMERSFOORT - Dit weekend is het treinverkeer rond station Amersfoort flink verhinderd. De oorzaak is dat ProRail spoorwerkzaamheden uitvoert aan de oostkant van het station.
Volgens een woordvoerder van ProRail gaat het om groot onderhoud, dat vandaag al begint. Onder meer wissels, dwarsliggers, rails en grind worden vervangen. Daardoor is er geen treinverkeer mogelijk in de richtingen van Ede en Apeldoorn. Ook het treinverkeer richting Hilversum/Amsterdam is gestremd, hier rijden alleen intercity's. De NS zet bussen in.
ProRail neemt speciale maatregelen in verband met de hitte. "Gezien de hoge temperaturen moeten we de mensen die daar aan het werk zijn zoveel mogelijk uit de zon houden. We gaan kijken of we met doeken kunnen gaan werken. Ook lassen we extra pauzes in en zorgen voor extra water. En als het echt te warm wordt zou je zelfs kunnen zeggen: we stoppen nu even."
De komende maanden zal er nog tijdens vijf andere weekenden aan het spoor rond Amersfoort worden gewerkt. Daarna zou het treinnetwerk weer jaren mee moeten kunnen, aldus de woordvoerder.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.