Sinkholes in Baarn en Bunschoten; tientallen huishoudens tijdelijk zonder water

© Keistadnieuws
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Het was een drukke nacht voor Vitens. Rond de klok van half vier werd alarm geslagen in Baarn en Bunschoten. In beide plaatsen was een sinkhole ontstaan door waterleidingbreuk. In Bunschoten zitten nog steeds achttien huishoudens zonder waren. In Baarn hebben zo'n 75 huishoudens zonder water gezeten tot acht uur vanochtend. De storing is inmiddels verholpen, iedereen heeft weer water
De prioriteit van Vitens lag bij de Chopinlaan in Baarn, daar stond de weg over ruim tweehonderd meter blank. Het betreft daar een wat verouderde waterleiding die spontaan brak. Water en zand stroomde door de straat. Er wordt nog onderzocht of er nog meer zand onder het asfalt is weggestroomd. De stroring is ondertussen verholpen.
In Bunschoten zitten nog steeds achttien huishoudens, wonende aan de Nijkerkerweg, zonder water. Vitens is ter plaatse om de leiding te maken. Verwacht wordt dat ze tot ongeveer 1 uur in de middag bezig zijn om de leiding te repareren. De sinkhole ligt voor de oprit van een woonhuis. De bewoners kunnen niet met hun auto van het terrein af.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.