Zomerkamp Leusden eerder afgebroken, ouders blij dat kinderen thuis zijn

© Keistadnieuws
LEUSDEN - Het zomerkamp in Leusden is vervroegd afgebroken, nadat gisteren 36 personen onwel zijn geworden. De meeste kinderen zijn donderdagavond naar huis gebracht, de rest vertrekt deze ochtend nog. Het kamp zou eigenlijk tot morgen duren.
Op Facebook werd door de leiding van het kamp aan ouders gevraagd niet te komen. Dat deed de leiding omdat de toegangsweg erg smal was en er ruimte over moest blijven voor de hulpdiensten. Ouders van wie de kinderen onwel waren geworden, zijn meteen door de leiding gebeld.

IN GOEDE HANDEN

Dat werd beaamd door een aantal ouders, die dat zeiden tegen Omroep West. De zoon van Karly van Duivenvoorde ging voor de derde keer mee op kamp en heeft zich geen zorgen gemaakt toen hij het bericht gisteren hoorde. "De kinderen zijn in goede handen", vertelde hij aan de omroep. Hij heeft geen moment overwogen om zijn zoon op te halen. "Als er iets met Dominic aan de hand was geweest, hadden ze ons gegarandeerd gebeld. En dan was ik gelijk in de auto gestapt."
Ook Sandra van Ees-Beekhuizen had geen belletje gehad met de mededeling dat haar zoon Noël onwel zou zijn geworden. Ze moest wel eerst huilen, zo vertelt ze aan Omroep West. "Maar ik jank al als-ie weggaat". Ze heeft even getwijfeld of ze naar Leusden zou rijden want haar zoon heeft een stofwisselingsziekte. "Maar er was een juf bij hem die hem heel goed kent en het is een topleiding." Ze zegt dat er veel waterspellen zijn gedaan en dat ze woensdag zijn wezen zwemmen. Er stond continu drinken en de kinderen kregen drop voor een extra beetje zout. "Er valt niemand iets te verwijten." Dat zegt ook Van Duivenvoorde, die beaamt dat het een fantastisch kamp is. "De leiding kan hier niks aan doen, dat het zo heet was, is niet normaal." Beide kinderen zijn veilig thuis.

TE WEINIG SCHADUW

Jaap de Mooij is een van de leidinggevenden op het Rijnburgse zomerkamp. Aan Omroep West vertelt hij dat hij wel weet waar de oorzaak heeft geleden voor het onwel worden van een groep kinderen. In een van de tenten lag de temperatuur hoger dan in alle andere. Dat kwam omdat er minder schaduw was, verklaart hij. "De activiteiten werden buiten gehouden, in de tenten werd alleen gegeten."
Hij laat weten blij te zijn met de samenwerking tussen alle betrokken partijen. Hij is ontzettend blij met alle medewerkers van de ambulance en content met de politie-inzet. "En, zeker niet in de laatste plaats, complimenten aan onze mensen. Zij hebben geen kind alleen gelaten. Als vaders en moeders."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.