RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Juwelierszaak op Amsterdamsestraatweg per direct gesloten

UTRECHT - Juwelierszaak Nawar aan de Amsterdamsestraatweg is onmiddellijk gesloten door burgemeester Jan van Zanen. Het pand werd de afgelopen dagen twee keer beschoten. De burgemeester vindt de situatie dusdanig onveilig dat hij nu heeft besloten dat het winkelpand voor in elk geval vijf weken moet sluiten.

"Gelet op de ernst van de feiten, het risico op herhaling en de impact op de buurt is besloten het pand te sluiten", laat de burgemeester via een woordvoerder weten. Hij heeft daarbij overlegd met de politie en het Openbaar Ministerie. "Het doel van de sluiting is het voorkomen van toekomstige verstoringen van de openbare orde en het beschermen van omstanders."

ONDERZOEK
De politie onderzoekt de twee schietincidenten en zoekt nog steeds uit wie verantwoordelijk is voor de beschietingen en wat het motief is. De burgemeester laat verder weten dat er altijd nog besloten kan worden het pand tussentijds weer te openen of nog langer dicht te laten.

De juwelierszaak wordt gerund door twee broers die eerder uit Irak zijn gevlucht. De mannen hadden in het verleden een juwelierszaak in Duitsland, waar volgens geruchten in de wijk Pijlsweerd ook al problemen waren.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -