Instellingen

Petitie om Europees duel FC Utrecht tóch op tv te krijgen

© FC Utrecht
UTRECHT - FC Utrechtsupporters zijn een petitie begonnen om ervoor te zorgen dat uitwedstrijd tegen HSK Zrinjski Mostar toch op televisie komt. De thuiswedstrijd werd nog wel op Veronica uitgezonden, maar de uitwedstrijd staat niet in de tv-gids.
Voor supporter Sonny Westerhout genoeg reden om de petitie te starten. "Ik had dat nog nooit eerder gedaan, maar het is leuk dat het nu al zo goed wordt opgepakt." De teller staat ondertussen op meer dan 600 handtekeningen. Niet slecht vindt Sonny, voor een petitie die vandaag begonnen is.
Westerhout staat zelf steevast elke thuiswedstrijd op de Bunnikside, tussen de andere fanatieke fans. De uitwedstrijd van AZ wordt wél uitgezonden. Dat is terecht vindt Sonny, maar Utrecht kan niet achter blijven. "Het is gewoon een Europese wedstrijd, die hoort gewoon op televisie te zijn."
Omdat Veronica de wedstrijd van AZ gaat uitzenden op hetzelfde tijdstip, blijft FOX Sports over als gegadigde. De petitie richt zich dan ook op die zender. FOX Sports was nog niet bereikbaar om te reageren op de petitie.
De Utrechters hebben nog wel wat goed te maken tijdens de uitwedstrijd. De thuiswedstrijd werd 1-1 gelijk gespeeld tegen de Bosniërs.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.