RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Bus rijdt zich vast in tunnel bij station Veenendaal-De Klomp

VEENENDAAL - Een lijnbus is gisteravond klem komen te zitten een tunneltje bij station Veenendaal-De Klomp. De buschauffeur zou een afwijkende route hebben genomen en kwam toen vast te zitten onder de spoorbrug.

Een buurtbewoner zegt tegen Omroep Gelderland dat er wel vaker voertuigen klem komen te zitten in het tunneltje. "Dit type bus mag er ook helemaal niet doorheen, want die hebben zo'n aircosysteem op het dak waardoor ze te hoog worden. Alleen lagere bussen passen erdoorheen", vertelt omwonende Remco Kervel.

Hij zat met zijn vrienden in de achtertuin toen ze plotseling een harde klap hoorden. "We zijn direct gaan kijken en zagen dat de bus compleet vast zat. Hij maakte een sissend geluid en het stonk naar gas. Alle passagiers werden er ook direct uitgehaald."

Omdat de bus niet meer voor of achteruit kon, werd op allerlei manieren geprobeerd het voertuig in beweging te krijgen. "Ze hebben de banden leeg laten lopen en we zijn met de hele buurt in de bus gaan zitten om 'm wat te laten zakken", beschrijft Kervel.

Een berger heeft de bus uiteindelijk uit de tunnel getrokken. Het treinverkeer had geen last van het incident.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -