Doodstraf voor vergismoord in Marrakesh die wordt gelinkt aan Taghi

Taghi (links) en zijn compaan Razzouki worden al langer gezocht door de politie
Taghi (links) en zijn compaan Razzouki worden al langer gezocht door de politie © Politie
VIANEN - Twee Nederlanders zijn zaterdag door een rechter in Marokko ter dood veroordeeld. Ze zijn schuldig bevonden aan het doodschieten van een man in een café in Marrakesh. De Vianense crimineel Taghi zou de opdracht daarvoor gegeven hebben.
Edwin M. en Shardyone S. hadden het gemunt op een café-eigenaar, maar vergisten zich en doodden het verkeerde slachtoffer. De zoon van een rechter kwam bij de vergismoord om het leven. Ook raakten twee mensen gewond.
De NOS meldt dat de verdachten ontkennen dat ze betrokken waren bij de moord. Zij zullen overigens niet ter dood gebracht worden. Marokko voert de doodstraf al 25 jaar niet meer uit. Met de zware straffen wil het land waarschijnlijk een signaal afgeven.

VERBAND MET TAGHI

Eerder zaten ook twee broers van Ridouan Taghi vast voor betrokkenheid bij de moord in Marrakesh. De Marokkaanse autoriteiten beschouwen Taghi als het brein achter de liquidatie in het café. Taghi wordt door justitie in Nederland gezocht voor betrokkenheid bij meerdere liquidaties in eigen land.
Taghi (41) is echter al lange tijd voortvluchtig en door Nederland op een internationale opsporingslijst gezet. Justitie denkt dat hij zich schuil houdt in Dubai. Eerder deze maand verspreidde de politie nieuwe afbeeldingen van de gezochte Taghi waarop te zien is hoe hij er nu mogelijk uitziet.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.