Honden en baasjes plaatsen zich in Nieuwegein voor EK dogfrisbee

© RTV Utrecht
NIEUWEGEIN - Honden en hun baasjes hebben zich vandaag van hun beste kant laten zien bij de voorrondes voor het EK dogfrisbee. Deelnemers konden zich in Nieuwegein kwalificeren voor het kampioenschap in september.
Dogfrisbee is een bijzondere sport, één waar je niet vaak over hoort. En juist daarom doet Daan Nijkamp graag mee. Samen met hond Faye is hij inmiddels Nederlands kampioen. "Ik train heel veel, maar het heeft natuurlijk ook te maken met je hond. Nu train ik drie keer in de week in het bos of op het veld achter mijn huis."
Dogfrisbee kent verschillende wedstrijdelementen. Tijdens de freestyle krijgen de deelnemers zeven frisbees die ze zo mooi en origineel mogelijk laten opvangen door de hond. Bij een ander onderdeel gaat het om de afstand die de frisbee aflegt voor die gevangen wordt, en komt het dus aan op de snelheid van de hond.
De honden hebben het zichtbaar naar hun zin, wat niet zo gek is. Deze sport draait bijna alleen maar om beloning. Want elke frisbee die de hond vangt, wordt beloond met nog een frisbee.... en nog één... en nog één. "Deze sport is echt bijzonder. Het is niet zoals voetbal of volleybal en ik ken in mijn eigen omgeving bijna niemand die het doet. Daarbij is het een sport met je hond. Dat vind ik echt heel leuk", zegt Daan.
Bij ieder onderdeel kunnen punten worden verdiend. Daan heeft er inmiddels al genoeg: hij kan straks meedoen aan het WK dogfrisbee. Zijn hond kan dus even afkoelen in een van de plastic badjes die hier speciaal voor staan. Nog een beloning voor deze hond na een dag hard werk.
Honden en baasjes plaatsen zich in Nieuwegein voor EK dogfrisbee

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.