RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Verdachte in moordzaak Miranda Zitman: "Ik had meteen politie moeten bellen toen ik haar vond"

1/2
SOEST - Bart B., de man die ervan wordt verdacht het lichaam van zijn partner Miranda Zitman uit Soest in stukken te hebben gesneden, wil op "essentiŽle vragen" in het moordonderzoek geen antwoord geven. Dat zei de officier van justitie vanochtend tijdens de eerste pro-formazitting in deze zaak.

"Het enige is dat ik verkeerd gehandeld heb. Toen ik Miranda vond onderaan de trap, had ik meteen de politie moeten bellen. Dat heb ik niet gedaan", zo zei hij tijdens de zitting.


B. is de partner van Miranda Zitman en verdachte in de zaak rond haar dood. Het OM verdenkt hem van moord cq doodslag en het wegwerken van haar lichaam. Miranda had een kapsalon aan huis en werd sinds eind december niet meer gezien. Ze zou plotseling naar het buitenland zijn vertrokken en ook haar relatie zou op de klippen zijn gelopen.

LICHAAMSDELEN
In april startte de politie een onderzoek in de tuin van haar woning aan de Lange Brinkweg in Soest. Daar werden de armen en het hoofd van de vrouw gevonden. Haar romp werd in januari al in een koffer aangetroffen bij het IJ in Amsterdam, maar de politie had toen nog geen idee van wie het lichaamsdeel was.

Van het slachtoffer zijn nog altijd een paar lichaamsdelen zoek. "De politie kwam daar een paar weken geleden mee naar buiten. Daaruit kun je afleiden dat Bart B. het een en ander heeft bekend", vertelde rechtbankverslaggever Riks Ozinga eerder vanochtend in Utrecht Is Wakker.

"Twee benen missen nog. Die zijn in grote hockeytassen gedumpt in Amsterdam bij de Zuider IJdijk op de plek waar ook de koffer met lichaamsdelen werd gevonden", aldus Ozinga. "Voor de nabestaanden is het belangrijk dat die lichaamsdelen gevonden worden."


PRO-FORMAZITTING
B. legde na zijn arrestatie meerdere verklaringen af, maar beriep zich de laatste tijd steeds vaker op zijn zwijgrecht. "Het is niet uit te leggen aan de nabestaanden dat hij op belangrijke punten zwijgt", aldus de officier van justitie.

B. wordt binnenkort opgenomen in het Pieter Baan Centrum voor onderzoek naar zijn psychische gesteldheid. Hij vertelde de rechter daar graag aan mee te willen werken.

Politie-onderzoek moet uitwijzen wat er waar is van de verklaringen van B. Dat kost volgens de officier van justitie de nodige tijd. De advocaat van B. gaf tijdens de zitting aan dat zijn cliŽnt gewoon meewerkt aan het onderzoek. Daarmee kwam de eerste zitting al vroeg ten einde.

De volgende pro-formazitting is op 21 oktober. Ook op 13 januari is er een voorbereidende zitting. Pas daarna zal de zaak inhoudelijk worden behandeld en komt de officier van justitie met een strafeis.

Rechtbankverslaggever Riks Ozinga over de moordzaak rond Miranda Zitman.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -