RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Motorbootdieven op heterdaad betrapt in Stichtse Vecht

MAARSSEN/BREUKELEN - De politie heeft in de nacht van zaterdag op zondag twee mannen opgepakt die een motorboot op de Vecht wilden stelen tussen Maarssen en Breukelen. Dat meldt de politie Stichtse Vecht op Facebook.

Een getuige zag rond 03.00 uur dat twee personen aan een buitenboordmotor van een boot zaten te rommelen en belde het alarmnummer. "Hierna zag hij een bootje vol gas wegvaren richting Breukelen", schrijft de politie op Facebook.

VLUCHTPOGING
Meerdere agenten kwamen ter plaatse en troffen de motorboot met de verdachten aan in het water. De daders maakten bij het zien van de politie rechtsomkeert, gingen aan wal en vluchtten daarna via het Zandpad weg.

"Helaas voor de verdachten stond daar ook al een motoragent die zijn voorwiel tussen de benen van een verdachte parkeerde." Na een korte zoektocht met behulp van politiehond Bico werd ook de tweede verdachte opgespoord.

De gestolen boot dreef nog in het water. Met behulp van een half gevulde kano die langs de kant dreef, werd naar de boot gepeddeld. "Op de boot troffen we onder andere spullen aan van de verdachten. Zij mogen zich binnenkort verantwoorden bij de rechter", aldus de politie.Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -