Spelende kinderen vinden mensenbotten in Cabauw: "Dat is een mooie steen"

CABAUW - In het dorp Cabauw hebben spelende kinderen maandagmiddag botten gevonden. Het gaat vermoedelijk om menselijke resten, meldt de gemeente Lopik.
De kinderen, Janessa van der Zouw (9) en Ditte Faaij (10), vonden de botten in een perkje aan de Cabauwsekade. Janessa: "We waren hier aan het spelen en toen zagen we ineens iets. Ik dacht eerst dat het hout was. Ditte: "Ik zei nog tegen m'n moeder: dat is een mooie steen." Janessa: "Maar toen bleek het later een ruggenwervel te zijn."
Ditte: "Janessa's moeder heeft gelijk de politie gebeld en toen moesten we aanwijzen waar we de botten precies hadden gevonden. En later vond ik er nog één." De beenderen werden daarna meegenomen voor verder onderzoek.

HONDERD JAAR

Inmiddels is vastgesteld dat de menselijke resten meer dan honderd jaar oud zijn. Dit betekent dat de politie en de gemeente Lopik geen verder onderzoek doen. Mogelijk zijn de botten bij werkzaamheden omhoog gekomen of zaten ze in bouwgrond die vanaf een andere locatie is aangevoerd.
Spelende kinderen vinden mensenbotten in Cabauw

GESCHROKKEN

De meiden zijn wel een beetje geschrokken van hun bizarre vondst. Janessa: "Ik vond het best wel eng." Ditte: "Er kan hier nog gewoon een bot of schedel liggen. Ik durf hier eigenlijk niet meer te spelen."
En dat mag voorlopig ook niet meer. Volgens de twee wordt er nog verder gegraven op de locatie waar de botten gevonden zijn. Janessa: "We moeten dus een andere plek vinden om een hut te bouwen."
Ditte (L) en Janessa (R) op de plek van de vondst
Ditte (L) en Janessa (R) op de plek van de vondst © RTV Utrecht / Kees Hoogendijk

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.