RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Plafond Spoorwegmuseum komt deels naar beneden: "Het was één grote ravage"

UTRECHT - Het plafond van een van de zalen van het Spoorwegmuseum is gisteren losgekomen. Het gaat om het pleisterwerk van de 'Wachtkamer 3e Klasse', een ruimte die alleen commercieel wordt verhuurd.

Medewerkers van het museum ontdekten vorige week vrijdag al flinke scheuren in het plafond. Volgens Evertjan de Rooij, woordvoerder van het Spoorwegmuseum, is de zaal daarom gisteren gecontroleerd. "Tijdens die controle kwam het pleisterwerk in z'n geheel naar beneden, het was één grote ravage." Hij vermoedt dat de extreme hitte van vorige week de oorzaak is van de problemen.

Uit voorzorg is daarna een gang waar wel bezoekers komen afgesloten. Na een controle blijkt dat het hier om een ander type plafond gaat en inmiddels is de gang weer opengesteld. Bezoekers van het Spoorwegmuseum hebben dan ook geen last van de problemen met het plafond.

De 'Wachtkamer 3e Klasse' blijft voorlopig wel afgesloten. Het losgeraakte pleistwerwerk is geen historisch verlies voor het museum. De wachtkamer werd in 2003 volledig gerestaureerd.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -