'Jan' schreef briefje bij geld-envelop op Utrecht Centraal: "Ik ben ook van jullie gaan houden"

© ANP (bewerking)
UTRECHT - Het briefje bij de veelbesproken envelop vol geld die is gevonden op station Utrecht Centraal, is ondertekend met de naam 'Jan'. Hij schrijft aan de ontvangers dat hij van ze is gaan houden en dankbaar is dat ze hem accepteren. Vinder Miquell Bakker laat dat vandaag weten aan RTV Utrecht. Via Facebook is hij al sinds zaterdag op zoek naar de rechtmatige eigenaar. Zijn oproep op Facebook werd zelfs landelijk nieuws. Toch heeft zich nog niemand gemeld. Daarom komt hij vandaag met meer informatie naar buiten.
Aanvankelijk wilde Miquell de naam van de briefondertekenaar niet verspreiden, maar omdat het om een aanzienlijk bedrag gaat, heeft hij besloten het toch te doen. Om hoeveel geld het precies gaat, wil hij nog altijd niet zeggen om er zeker van te zijn dat de rechtmatige eigenaar reageert. Om een paar tientjes gaat het in ieder geval niet.

LIEF BRIEFJE

Miquell vond de envelop met geld zaterdagmiddag. "Pas open maken onderweg!", staat erop. Het begeleidende briefje bevat volgens Miquell een 'lieve tekst'. Een klein stukje ervan heeft hij afgelopen weekend al geopenbaard. "Het is een aardigheidje voor jullie samen", staat er onder meer. En: "Ik hoop dat jullie een fijne tijd zullen hebben." Uit een nieuw brieffragment dat Miquell vandaag deelde blijkt dat briefschrijver Jan afsluit met de woorden: "Maar ik ben ook van jullie gaan houden en ben dankbaar dat jullie mij zo accepteren. Geniet samen."
"Ik zag het briefje zaterdagmiddag op de grond liggen en iedereen liep er voorbij", aldus Miquell. "Ik vond het een beetje apart, dus ik heb hem maar opengemaakt." Eerst dacht hij nog dat het een geintje van festival De Parade was, maar dit vermoeden verdween toen hij het geld en het briefje zag. "Ik vond het hartverwarmend. Ik dacht meteen, dit kan ik niet voor mezelf houden, maar ik moet degene vinden van of voor wie dit is."

GEEN GRAP

Voor zijn eerlijkheid heeft Miquell op social media veel complimenten gekregen, maar er zijn ook enkele mensen die hem niet geloven. "Daarover wil ik alleen kwijt dat ik de beste intenties heb. Dit is geen PR-stunt of een andere grap", benadrukt de vinder op Facebook.

TIPS

Miquell heeft de afgelopen dagen ook heel veel vragen van journalisten gekregen en is er een aantal tips binnengekomen. Zo is gesuggereerd dat de degenen voor wie het geld bestemd was, misschien naar Schiphol zijn gereisd. Ook komt het handschrift sommigen bekend voor en is zijn oproep duizenden keren gedeeld, maar het heeft allemaal nog tot niets geleid. "Ik had verwacht dat het snel zou gaan. Daar heb ik me een beetje op verkeken", aldus Miquell.
In een update op Facebook schrijft hij: "Weet jij hoeveel er in de envelop zit en wat er verder op het briefje staat? Dan maak ik het geld naar je over!"

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.