RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Nextdoor: brieven namens buurtgenoten geen oplichting en geen identiteitsfraude

HOUTEN - Volgens het bedrijf Nextdoor zijn er in Houten geen brieven verstuurd namens andere mensen zonder dat daarvoor uitdrukkelijk toestemming is gegeven. Een woordvoerder zegt: "De brieven worden namens mensen verstuurd, maar niet ongevraagd."

Nextdoor is een sociaal netwerk waarbij buurtbewoners met elkaar in contact kunnen komen. Meerdere Houtenaren ontvingen onlangs per brief een uitnodiging om gebruik te gaan maken van de app, met als afzender een buurtbewoner. Die brievenschrijvers zeggen daar echter niks mee te maken te hebben en vrezen voor identiteitsfraude.

Die vrees is ongegrond volgens het bedrijf. "Dat is zo goed als onmogelijk", zegt Michel Visser van Nextdoor. "Wij versturen alleen maar brieven op basis van wat er bij ons binnenkomt." Visser zegt dat alle gebruikers de mogelijkheid hebben om buren uit te nodigen. Dat kan in de vorm van een brief. Het zou kunnen dat mensen daar te snel doorheen hebben geklikt zonder te zien wat ze deden, aldus Visser. "Maar we vragen wel twee keer of ze het zeker weten."

Visser hoopt dat mensen zich melden, zodat ze kunnen uitzoeken wat er is gebeurd. "We hebben de afgelopen periode iets meer brieven beschikbaar gesteld. In 98 procent van de gevallen gaat dat hartstikke goed en heeft dat mooie verbindingen opgeleverd. Maar we moeten naar de 100 procent." Gedupeerden kunnen zich melden bij de appmaker. Die kan dan kijken of er iets is misgegaan.

Het bedrijf verkoopt gegevens van gebruikers niet door, zegt Visser. Nextdoor verdient geld met advertenties. Adverteerder kunnen hun reclame aan een bepaalde buurt laten zien.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -