RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Lichten 's nachts op snelwegen weer aan

1/2
PROVINCIE UTRECHT - Lantaarnpalen langs snelwegen gaan 's avonds en 's nachts weer aan, maar alleen als dat niet leidt tot verstoring van beschermde diersoorten. Dat meldt minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur).

Sinds de zomer van 2013 gaan op sommige snelwegen 's avonds na 21.00 uur of na 23.00 uur de lampen uit. Volgens Rijkswaterstaat zorgde de maatregel voor flink minder energiekosten. Op vrijwel alle snelwegen in de provincie Utrecht werd daardoor een deel van de verlichting 's nachts uitgeschakeld. In de buurt van steden bleven de lampen wel gewoon aan.

In het regeerakkoord is al afgesproken dat de maatregel zou worden teruggedraaid op plaatsen waar de verkeersveiligheid erbij gebaat is dat de verlichting de hele nacht blijft branden. Nieuw onderzoek wijst uit dat verlichting in het algemeen zowel de verkeersveiligheid als de beleving daarvan verbetert.

 De maatregelen zoals ze in 2013 werden ingevoerd De maatregelen zoals ze in 2013 werden ingevoerd | Foto: Rijkswaterstaat


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -