Auto vliegt uit de bocht en ramt huis op berucht verkeerspunt in Overvecht

© Michiel van Beers
UTRECHT - Een auto is vanmiddag uit de bocht gevlogen op de Neckardreef in Utrecht en tegen een huis aan geknald. De schade aan de woning en de auto is groot.
Het ongeluk gebeurde rond 14.30 uur. "We hoorden een hele harde klap", vertelt een buurtbewoonster. "We dachten eigenlijk dat er auto's op elkaar gereden waren. En toen gingen we buiten kijken zagen we dat ie de tuin ingereden was."
De bestuurder kwam vanaf de Theemsdreef en schoot bij de bocht naar de Neckardreef rechtdoor. De auto ramde een hekje, ging door een tuin en kwam tegen de woning tot stilstand. De bestuurder raakte daarbij lichtgewond.
De brandweer heeft het pand gecontroleerd, maar concludeerde dat er geen instortingsgevaar is. Een berger zal de auto uit de tuin halen. Daarna wordt de woning dichtgemaakt. De bewoners waren op het moment van het ongeluk niet thuis.

TIJD VOOR ACTIE

Vorige week begon de buurt nog een flyeractie uit onvrede over de onveilige verkeerssituatie in hun wijk. Ze zeggen dat er vaak veel te hard gereden wordt, met name op de Neckardreef. "Hoe snel en met haast mensen rijden, zien we elke dag", vertelt een wijkbewoonster. "Wij durven niet eens over te steken zonder goed te kijken. Dus ja het is nu echt 'about time' dat er iets gebeurt."
Een paar maanden geleden zou ook al een auto de voortuin van iemand zijn ingereden. Toen voorkwam een muurtje dat de auto het huis inreed. De gemeente liet vorige week aan RTV Utrecht weten dat het de bedoeling is dat er flitspalen komen, maar dat de gemeente die zelf niet kan plaatsen. Dat gebeurt door het Openbaar Ministerie. De gemeente heeft een aanvraag gedaan bij het OM. De verwachting is dat het OM daar na de zomer op terugkomt.
Auto vliegt uit de bocht en ramt huis op berucht verkeerspunt in Overvecht
De auto is door een bergingsbedrijf afgevoerd
De auto is door een bergingsbedrijf afgevoerd © RTV Utrecht / Peter Knieriem

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.