RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Jij op cruise, de hond of kat naar een vijfsterrenhotel: luxe opvang blijkt populair

1/2
PROVINCIE UTRECHT - Een eigen huiskamer met vloerverwarming, televisie, kunst aan de muur en klassiek muziek op de achtergrond. Klinkt als een fijn vakantieadres toch? Het is alleen niet voor mensen, maar voor dieren die worden opgevangen bij het Dierenhotel Marijke in Kamerik. En zij zien dat er steeds meer animo is voor deze luxe opvang.

In Kamerik worden al meer dan dertig jaar honden en katten opgevangen. Ook cavia's, konijnen, vogels en hamsters kunnen er terecht. De opvang noemt zich het enige vijfsterren katten- en hondenhotel van Nederland. "Wij vinden dat een huisdier hier echt op vakantie is en een leuke vakantie moet hebben en een fijn gevoel. En dat geven wij", vertelt eigenaar Eli de Heer.

De honden verblijven in roedels en voor een paar euro extra krijgen ze één-op-één tijd met een verzorger. Ook hangen er webcams. Baasjes kunnen dan vanaf hun vakantieadres inloggen en live meekijken. Ook is er een berichtendienst: baasjes krijgen dan updates over hoe het gaat met hun hond of kat. "Dat wordt ook altijd heel erg gewaardeerd."

De vijfsterrenopvang is duurder dan een gemiddeld opvangadresje. Maar dat hebben de klanten van het dierenhotel er voor over. "De plek waar ze zitten is echt als huiskamer ingericht", vertelt Nathalie van der Geest, eigenaar van kat Binkie. "Het is heel erg gezellig, geen hokken. Dus dat voelt wel prettiger om je beest achter te laten."

Luxe vakantie-opvang voor huisdieren blijkt populair


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht