Utrecht blijft beste Nederlandse universiteit

UTRECHT - De Universiteit van Utrecht blijft de beste universiteit van Nederland. Dat blijkt uit de 'Academic Ranking of World Universities', die de Jia Tong Universiteit van Shanghai ook dit jaar heeft opgesteld.
Utrecht bezet de 47e plaats. Op de lijst van beste universiteiten in 2008 komt in de top 100 nog slechts één andere Nederlandse universiteit voor: de Universiteit Leiden. De oudste instelling voor universitair onderwijs in Nederland staat op de 76e plaats.
In vergelijking met vorig jaar zijn Utrecht (in 2007 42e) en Leiden (71e) een paar plaatsen gezakt. Net als voorgaande jaren voert de Univerisiteit van Harvard in de Verenigde Staten de lijst aan. Stanford en Berkeley, ook Amerikaanse instellingen, zijn tweede en derde.
De onderzoekers in Shanghai hebben meer dan tweeduizend instellingen voor universitair onderwijs bekeken. Tot de belangrijkste criteria behoren het aantal keren dat medewerkers van een universiteit in wetenschappelijke tijdschriften worden geciteerd en het aantal onderscheidingen dat medewerkers en afgestudeerden van de universiteit in de wacht hebben gesleept.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.