Instellingen

FC Utrecht directeur Zuidam vol vertrouwen over Zrinjski en blij met aanwinst

© fcutrecht.nl
UTRECHT - Directeur voetbalzaken Jordy Zuidam kijkt met vertrouwen uit naar wedstrijd van FC Utrecht tegen Zrinjski Mostar. Zuidam reisde met de club mee af naar de uitwedstrijd in Bosnië. Terwijl de spelersgroep een training afwerkt bespreekt hij met verslaggever René van den Berg zijn verwachtingen voor de wedstrijd en de rest van het seizoen.
Zuidam verwacht een lastige wedstrijd, maar heeft vertrouwen. "We hebben ons goed voorbereid. Helaas vorige week een teleurstellend resultaat maar ik ben overtuigd dat we dat kunnen rechtzetten." In de thuiswedstrijd bleef FC Utrecht tegen een defensief ingesteld Zrinjski steken op 1-1.

HOOGMA

FC Utrecht moet dus in ieder geval zelf een keer scoren en mag niet verliezen om de volgende voorronde voor de Europa League te bereiken. John van den Brom kiest daarbij voor dezelfde elf spelers die vorige week begonnen. Aanwinst Justin Hoogma is er niet bij in Bosnië, hij sluit vrijdag aan bij de selectie.
De directeur is blij met Hoogma. Zuidam: "Het is een speler met specifieke kwaliteiten: een geweldig linkerbeen, voetballend vermogen en hij heeft zich ontwikkeld in het verdedigen in de Bundesliga. We zijn heel blij dat we hem hebben kunnen toevoegen."
Hoogma wordt gehuurd van het Duitse Hoffenheim. Vorig seizoen huurde FC St. Pauli de verdediger, hij kwam toen tot acht competitiewedstrijden in de tweede Bundesliga. Zuidam heeft hem echter altijd op de radar gehouden. "We kennen de speler goed. We zijn hem altijd blijven volgen, ook bij jong Oranje."

VOLLE SELECTIE

De vraag of de selectie met de komst van Hoogma niet aan de volle kant is pareert Zuidam met een glimlach. "Dat zei je vorig seizoen ook en aan het einde zei je: ik ben blij dat het zo vol was waardoor we de play-offs wonnen." Volgens Zuidam is een brede selectie met concurrende spelers nodig. "Wij willen iedere positie dubbel bezet hebben en zo sterk mogelijk. We proberen iedere keer de lat hoger te leggen."
Het tekent de ambities van de club. Het team wordt dit jaar door kenners geacht zelfs een aanval op de top drie te kunnen doen. Die verwachtingen tempert Zuidam, maar hij is blij met de positiviteit die op en rond de club heerst. "We willen graag die volgende stap zetten. Ik ga nu niet zeggen: we gaan derde worden. Onze ambitie is om top zes te spelen. Maar daar binnen willen we het tegenstanders zo moeilijk mogelijk maken."
Een brede selectie met veel concurrentie: voor sommige spelers is de kans op speeltijd een stuk kleiner geworden. Zuidam sluit vertrekken dan ook niet uit. "Op het moment dat daar interesse voor is zullen we dat overwegen en zullen we daar beslissingen in nemen. Het kan best zijn dat er nog wat gaat gebeuren."
Directeur Jordy Zuidam in gesprek met René van den Berg

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.