RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Schutter moordpoging Ondiep nog voortvluchtig

UTRECHT - Een man die wordt verdacht van betrokkenheid bij een opvallende moordpoging in de Utrechtse wijk Ondiep stond vanmiddag voor het eerst voor de rechter. De 46-jarige verdachte uit Den Haag zou het busje hebben bestuurd waarmee de aanslag vlak voor het Sinterklaasfeest werd uitgevoerd. Volgens het slachtoffer, dat licht gewond raakte, was de schutter verkleed als Zwarte Piet.

Op 3 december werd het slachtoffer om 1 uur 's middags in de Rietstraat met zijn auto klemgereden door een zwarte VW Transporter. De zijdeur van het busje werd opgeschoven, waarna iemand naar buiten sprong en op hem begon te schieten. Door snel achteruit te rijden, wist hij te ontkomen en redde hij waarschijnlijk zijn leven. Hij raakte slechts gewond aan zijn vinger.

Het Openbaar Ministerie verdenkt de man uit Den Haag, naast het besturen van het busje en de vluchtauto ook nog van het bezit van explosieven. Bij een huiszoeking werd vijf en halve kilo van de stof TNT gevonden.

BEELDEN VAN DE SCHUTTER

Het busje van de daders werd kort na de moordpoging een eindje verderop teruggevonden in de Schutstraat. De politie heeft inmiddels twee verdachten aangehouden, naast Hagenaar ook nog een 35-jarige man uit Limburg. Naar de man die heeft geschoten wordt nog gezocht.

Beelden van de vermeende schutter werden afgelopen maand onder meer in het opsporingsprogramma Bureau Hengeveld getoond. De politie heeft overigens geen concreet bewijs dat hij werkelijk als Zwarte Piet was verkleed, zoals het slachtoffer heeft gezegd.

Tijdens de inleidende zitting werd geen nieuwe informatie over de zaak bekend. De verdachte wil het proces graag in vrijheid afwachten. Daar zal de rechtbank later over overleggen. De volgende zitting is op 10 oktober.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -