Britse krant The Guardian vol lof over midgetgolfbaan in Lage Vuursche

© De Midgetgolftuinen
LAGE VUURSCHE - Een van de allerbeste midgetgolfbanen van de wereld ligt volgens de Britse krant The Guardian in de provincie Utrecht. De krant is vol lof over De Midgetgolftuinen in Lage Vuursche en nam de baan op in de top 10 van beste midgetgolfbanen van de wereld. En dat verbaast Claartje Boot van het midgetgolfcomplex niks: "Het is niet alleen het spelletje dat je speelt maar het is ook de hele beleving."
De vermelding in een overzicht van de beste midgetgolfbanen van de wereld kwam overigens wel als een verrassing voor de uitbaters in Lage Vuursche. De journalisten hadden hun bezoek niet aangekondigd maar waren onder de indruk van de midgetgolfbaan die volgens de krant verstopt zit "diep in een pittoresk bos". Dat bos is deels het harde werk van de eigenaar die het bedrijf in 1981 overnam en die het inmiddels samen met zijn vrouw en één van zijn drie dochters bestiert.
Claartje Boot is die dochter. Volgens haar weerspiegelt de baan de persoonlijkheid van de eigenaar: "Mijn vader heeft er een paradijs van gemaakt. Hij heeft in de bosbouw gewerkt in Nieuw-Zeeland en tropische landbouwschool gedaan in Deventer en hij heeft echt een passie voor bomen en planten en heel veel meer dingen: treinen, vliegtuigen, autootjes. Echt zoveel hobby's. Dat heeft hij allemaal verwerkt in die banen."
Ook de variëteit aan banen maakte indruk op de buitenlandse bezoekers. Boot: "Ik denk dat het heel bijzonder voor ze was om een gravel- en grasbaan te zien. Dat bestaat bijna niet. Eigenlijk hebben alle midgetgolfbanen een harde ondergrond."
De midgetgolfbaan in Lage Vuursche heeft maar één Nederlandse concurrent: Bubbeljungle Golf in the Dark in Leiderdorp. Voor een bezoekje aan alle andere banen moet verder gereisd worden naar landen als de Verenigde Staten, Kosovo en Zweden.
Boot is erg blij met het artikel in The Guardian en is trots op haar baan: "Het is niet alleen het spelletje dat je speelt maar het is ook de hele beleving. Je komt echt in contact met de natuur. Je merkt het ook aan de mensen die komen. Die komen echt voor hun rust. Behalve dan de mensen die op zondag op de drukste tijd komen. Maar zelfs dat is geen probleem!"
Midgetgolfen kan in Lage Vuursche op harde én zachte ondergrond
Midgetgolfen kan in Lage Vuursche op harde én zachte ondergrond © De Midgetgolftuinen

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.