Gestolen boot en gewonden bij brand op een schip: drukke dag voor KNRM op Eemmeer

© KNRM
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - De vrijwilligers van de Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM) hadden vandaag een drukke dag op het Eemmeer bij Bunschoten-Spakenburg. Ze kregen in korte tijd vier meldingen binnen, waarvan er één ging over een omgeslagen rubberboot en een over een schip met brand aan boord waarbij twee lichtgewonden vielen.
Het begon allemaal rond 17.00 uur toen er een melding binnenkwam van een onbemande rubberboot die in de problemen zou zijn geraakt. Eenmaal ter plekke zagen de vrijwilligers van de KNRM een rubberbootje dat tegen de dijk aan lag. Een bemanningslid stapte uit en ontdekte dat de boot schade had van een aanvaring. Om het extra mysterieus te maken, lag er in de omgeving ook nog een robotgrasmaaier.
Op zoek naar antwoorden, werd via een sticker op de boot achterhaald in welke haven die lag. De havenmeester werd gebeld en vertelde dat de eigenaren van de boot zich net hadden gemeld en dat de boot gestolen zou zijn. Ook de grasmaaier is dus waarschijnlijk ontvreemd. Omdat de dieven mogelijk nog in de haven waren, werd daarna de politie ingeschakeld.
Het gezonken bootje is naar de haven in Bunschoten-Spakenburg gesleept. Daar werd de KNRM opnieuw gebeld over een brandend schip op het Eemmeer. Het bleek om een jacht te gaan waarvan de isolatie rond de motor vlam had gevat. Het vuur is gedoofd door een boot van de brandweer en twee van de drie opvarenden zijn behandeld na het inademen van rook.
Twee opvarenden van de boot met brand op het Eemmeer raakten lichtgewond
Twee opvarenden van de boot met brand op het Eemmeer raakten lichtgewond © KNRM
Omdat er ook nog twee andere meldingen binnenkwamen, één die waarschijnlijk te maken had met de gestolen boot en één over een schip met een lijn in de motor, kwam de eindstand te staan op vier meldingen op één dag. Ongebruikelijk, aldus Ralf van Vegten van de KRNM: "In de zomerperiode gebeurt het een aantal keer per week dat we moeten uitvaren. Maar het is vrij uitzonderlijk dat het vier keer in één uur gebeurt."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.