RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Amersfoorter Dani Hagebeuk maakt zich op voor FIFA eWorld Cup

AMERSFOORT - Amersfoorter Dani Hagebeuk strijdt de komende dagen om het wereldkampioenschap voetbal. Niet op het veld, maar op een scherm. In Londen wordt namelijk het officiŽle WK voor de voetbalgame FIFA19 gespeeld. De 32 beste gamers ter wereld hebben zich geplaatst voor de FIFA eWorld Cup.

Het toernooi wordt gehouden in de O2 Arena in Londen. De gamers zijn verdeeld over vier groepen van elk acht spelers: twee groepen voor de Xbox One en twee groepen voor de PlayStation 4. Hagebeuk doet mee op de Xbox. Elke gamer speelt zeven groepswedstrijden. De vier beste spelers in elke groep gaan vervolgens door naar de volgende ronde.

Op zondag is de grote finale. Dan spelen de kampioen van de Xbox en de kampioen van de PlayStation tegen elkaar om de wereldtitel. Ze spelen een wedstrijd op de Xbox en een wedstrijd op de PlayStation. De wereldkampioen wint 250.000 dollar, omgerekend ongeveer 226.000 euro. De wedstrijden worden uitgezonden op YouTube, Twitter, Facebook en Twitch.

De 21-jarige Hagebeuk staat als e-sporter onder contract bij Ajax. Naast Hagebeuk is er nog een Nederlander actief op het toernooi. De 19-jarige Lev Vinken doet mee in de Playstation-categorie.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht