RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Grote werkzaamheden op en rond spoor in het Gooi

AMERSFOORT - Over een deel van het spoor in het Gooi rijden komende drie weken geen treinen vanwege grootschalige werkzaamheden. Reizigers op de trajecten Naarden-Bussum, Hilversum en later ook Weesp, moeten omreizen of een vervangende NS-bus nemen, maar ook reizigers in onze provincie krijgen mogelijk te maken met omleidingen.

Mensen die vanuit Amersfoort naar Amsterdam willen, moeten bijvoorbeeld omreizen via Utrecht Centraal. Op het traject tussen Utrecht Centraal en Amersfoort zet de NS extra treinen in. Reizigers die de IC Berlijn nemen, moeten er rekening mee houden dat de trein niet in Amersfoort stopt. De NS adviseert iedereen om de reisplanner te raadplegen voor vertrek.

WERKZAAMHEDEN

Honderden mensen van ProRail gaan vanaf vandaag sporen, seinen en bovenleidingen vernieuwen, wissels verwijderen of vervangen. Bij Naarden-Bussum worden sporen weggehaald, zodat er meer ruimte komt voor een Park & Ride. Voor dieren komen er langs het traject nieuwe faunapassages. Bij het Naardermeer komt een onderdoorgang voor wandelaars en fietsers.

Als alles klaar is, kunnen de treinen sneller rijden, aldus ProRail. De werkzaamheden beginnen op 3 augustus en duren tot en met 25 augustus. Bij Weesp begint het werk op 14 augustus.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht