OM: ook motorclub Caloh Wagoh laten verbieden

© RTV Utrecht
UTRECHT - Het Openbaar Ministerie wil na Bandidos, Satudarah, Hells Angels en No Surrender ook motorclub Caloh Wagoh Main Triad laten verbieden en ontbinden. Het OM vindt dat de motorclub "structureel en onlosmakelijk" verbonden is met criminaliteit en niet met een passie voor motorrijden. "Veel leden kunnen niet eens op een motor rijden."
Caloh Wagoh kwam afgelopen tijd veel in het nieuws omdat leden in verband worden gebracht met criminele activiteiten. Zo worden vier verdachten in verband gebracht met meerdere liquidaties, waaronder die van Jaïr Wessels op station Breukelen. Het OM verdenkt het viertal ook van de beschieting van een huis in Doorn met een automatisch wapen in 2017.

KROONGETUIGE

Kroongetuige Tony de G. en medeverdachte Howard K. zouden de schutters zijn geweest bij de moord op Jair Wessels in 2017 bij station Breukelen. De G. heeft uitgebreid met het Openbaar Ministerie gepraat over zijn eigen rol en die van anderen bij een groot aantal elkaar overlappende misdrijven.
Op basis van de verklaringen van de kroongetuige werden eerder al Caloh Wagoh-kopstukken Greg R. uit Mijdrecht en Delano R. opgepakt. Zij zouden opdracht hebben gegeven voor de liquidaties. Delano R. zou daar ook een actieve rol bij hebben gespeeld. Volgens het OM zijn de twee "moordmakelaars" waar je een "moord op bestelling" kon regelen.
Het verzoek om Caloh Wagoh te verbieden is onderdeel van het landelijk optreden tegen zogeheten outlaw motorcycle gangs (OMGs). Het is nog onduidelijk wanneer de rechtbank in Utrecht de zaak gaat behandelen.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.