RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

Top van geplaagde Amersfoortse thuiszorgorganisatie PrivaZorg treedt terug

AMERSFOORT - Bij PrivaZorg, een landelijk opererende thuiszorgorganisatie in Amersfoort, is de oude top teruggetreden "in het belang van de organisatie". Dat meldt PrivaZorg op de eigen site. Er is inmiddels een nieuwe top aan de slag gegaan, die nog moet worden uitgebreid met deskundigen op de gebieden kwaliteit, veiligheid en bedrijfsvoering.

De organisatie was al enkele keren in het nieuws wegens onder meer ruzie onder de toenmalige bestuurders. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd vreesde nadelige gevolgen voor de kwaliteit en continu´teit van de zorgverlening door de rumoerige situatie.

In april van dit jaar werd de organisatie dan ook onder verscherpt toezicht gesteld door de inspectie. In juni werd dit toezicht uitgebreid nadat uit onderzoek bleek dat de kwaliteit en continu´teit van de zorg onvoldoende werd gegarandeerd door een gebrek aan goed bestuur en intern toezicht.

"De organisatie was van plan om 12 miljoen euro aan winsten uit het verleden apart te zetten en door te sluizen naar een andere BV, terwijl PrivaZorg vorig jaar verlies draaide en ook dit jaar afstevent op een verlies," zei hoofdinspecteur Korrie Louwes toen. De Ondernemingskamer werd erbij gehaald, wat uiteindelijk nu leidt tot de komst van de nieuwe bestuurders.

PrivaZorg biedt vanuit regionale steunpunten verzorging, verpleging, begeleiding en huishoudelijke ondersteuning en geboortezorg.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht