Celstraffen voor jonge 'tandenstoker-inbrekersbende' uit Baarn

© Facebook / Politie Soest
BAARN - Zeven leden van de jonge inbrekersbende uit Baarn hebben vandaag gevangenisstraffen tot 20 maanden opgelegd gekregen. De groep maakte gebruik van de zogenoemde tandenstoker-tactiek en zorgde voor een heuse inbraakgolf in de omgeving van Baarn.
Van de zeven verdachten waren er vier minderjarig tijdens de rooftochten. De twee hoofdverdachten, 18-jarige jongens uit Baarn, worden gezien als leiders van de groep. Zij stuurden anderen aan om op verkenning te gaan en verdeelden de buitgemaakte spullen. Zij kregen 20 en 16 maanden jeugddetentie opgelegd.

TANDENSTOKERS

De inbrekers sloegen niet alleen toe in Baarn, maar ook in Soest en Eemnes. In veel gevallen maakte de bende gebruik van tandenstokers of takjes. Die werden in een deur- of raamkozijn geplaatst. Als ze lang bleven zitten was dat een teken dat de bewoners niet thuis waren. Bij de inbraken maakten de verdachten vervolgens onder meer geld, telefoons, camera's en sieraden buit.

HANDLANGERS

Eén van de verdachten wordt alleen verdacht van heling van de gestolen spullen. Hij is veroordeeld tot een celstraf van 4 maanden, waarvan 2 voorwaardelijk. Drie anderen hebben een gevangenisstraf van 12 maanden (4 voorwaardelijk), 10 maanden (4) en 6 maanden (2) gehad. De zevende verdachte krijgt een voorwaardelijke jeugddetentie van twee maanden en een werkstraf van 100 uur. Alle verdachten moeten zich tijdens een proeftijd van twee jaar aan strikte voorwaarden houden en meewerken aan hun behandeling.
Een achtste verdachte die werd verdacht van deelname aan een crimineel samenwerkingsverband is vrijgesproken.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.