RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Trekkertrek Krommerijnstreek: paardenkrachten in de bagger

1/2
WERKHOVEN - Liefhebbers van tractoren konden vandaag hun hart ophalen in Werkhoven, waar de Trekkertrek Krommerijnstreek is gehouden.

"Het gaat om paardenkrachten, om spierballen", legt verslaggever Marc van Rossum du Chattel uit. "Je neemt heel simpel een weiland, daar leg je een baan in aan van 100 meter. Je nodigt een heleboel tractoren uit. En dan moeten ze een aanhangwagen over die 100 meter trekken. Wie het verste komt, die wint. Eťn addertje onder het gras: de aanhangwagen heeft een gewicht en dat ligt in het begin helemaal achteraan. Hoe verder hij komt, hoe verder dat gewicht naar voren schuift. Dan grijpt die aanhanger in de grond en wordt het dus steeds zwaarder om hem naar voren te krijgen." Niet alle tractoren halen daarom de volle 100 meter.

Het was nog even spannend of het allemaal door kon gaan, want het regende vandaag veel en hard. Dat is desastreus voor de baan waarop ze racen. Maar uiteindelijk werd er zelfs een zogenaamde full pull gehaald. Voorzitter Dirk van Lankeren: "Een klein beetje vocht is goed voor de tractie, maar is het teveel dan is het net bagger wat je tussen je handen knijpt en wat er tussenuit spuit. Zo'n tractor is afgesteld om grip te hebben. Zonder grip kan een motor zich opblazen."

Paardenkracht in de bagger: Trekkertrek Krommerijnstreek


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -