RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

Parade van 220 trucks tijdens 'Nog Harder' in Lopik

1/2
LOPIK - Wat begon met een klein aantal wagens op een industrieterrein in Lopik is negentien jaar later uitgegroeid tot een bekende naam in truckshow-land: 'Nog Harder'. Liefst 220 trucks lieten zich daar vandaag van hun beste kant zien.

Ondanks dat de naam anders doet vermoeden, viel de herrie op recreatieterrein Salmsteke erg mee vandaag. Want vanwege milieu- en geluidseisen worden er geen decibeltesten meer gedaan. Vroeger nog wel en daar dankt het evenement nog steeds de naam aan. "Het heeft te maken met de huidige milieunormen", aldus organisator en chauffeur Bas van der Zouwen. "Allemaal nieuwe auto's, je moet aan de eisen voldoen. Vroeger was dat makkelijker met oude auto's. Dan deed je de uitlaat open en brullen met de handel."

Inmiddels draait 'Nog Harder' vooral om uiterlijk. Alleen de crème de la crème onder de vrachtwagens mag meedoen. De organisatie kreeg dit jaar bijvoorbeeld bijna twee keer zoveel aanmeldingen als dat er plekken waren. Harry van Dalen mocht in ieder geval wel deelnemen: "Het is het vijfde kind thuis. Daar ben je altijd mee bezig. Het is een hobby, een passie. Buiten het gezin om is het een beetje een uitlaatklep."

Parade van 220 trucks in Lopik


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.


Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -