Pas 21 en je eigen winkel: "Ik kan een ijsje pakken wanneer ik wil"

© Bas van Tessel
ZEIST - 21 is hij nog maar. Maar Bas van Tessel uit De Bilt heeft al zijn eigen winkel. In Zeist verkoopt hij vanaf vandaag ijs en bonbons en daarmee komt een droom uit.
Bas was nog maar 16 toen het idee begon te borrelen. "Ik ga dacht: ik ga ervoor sparen en alle ideeën uitwerken van wat ik zou willen. Wat ga je maken, wat ga je verkopen", vertelt Bas.
Een baantje bij een ijssalon in Bilthoven zette hem op het goede spoor. "Ik zag dat er best wel veel verkocht werd en dacht als ik dit voor mezelf kan doen, en daar een goede boterham aan kan verdienen, dan moet ik dat zeker doen."
Hij deed her en daar ervaring op en schreef zich in voor allerlei wedstrijden, die hij ook nog eens won. En toen kwam ineens veel eerder dan gedacht de kans om in Zeist een eigen zaak te beginnen. Bas, zoon van een ondernemer, twijfelde niet.
Ik lig op vrijdagavond meestal om 22.00 uur in bed omdat ik op zaterdag om 05.00 uur op moet staan
Bas van Tessel
Met hulp van zijn ouders bouwde hij de zaak aan de Antonlaan op. "Mijn vader heeft een aannemersbedrijf dus die heeft al het bouwtechnische geregeld. De verpakkingen en uitstraling van de winkel heb ik samen met mijn moeder gedaan. En ik heb zelf het assortiment samengesteld."
Zijn leven is daarmee ineens heel anders dan dat van zijn leeftijdsgenootjes. "Kijk, heel veel jongens van mijn leeftijd staan natuurlijk op vrijdag in de kroeg. En ik lig meestal om 22.00 uur in bed omdat ik op zaterdag om 05.00 uur op moet staan. Maar dit is dan uiteindelijk wel waar ik het altijd voor gedaan heb."
En het hebben van een eigen zaak heeft ook veel voordelen. "Dat je een ijsje kunt pakken wanneer je wilt", zegt Bas lachend. "En als je 21 bent en je bent eigen baas, dat is toch ook wel iets moois."
Maar wanneer is het voor hem een succes? "Als er over een jaar dikke rijen voor de deur staan. En dat mensen lekker ijsjes bij mij kopen en daar blij van worden. Dan vind ik het zeker geslaagd."

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.