Instellingen

Werkhovense boer Gert S. in voorarrest vanwege brand in 't Goy

© Michiel van Beers
WERKHOVEN - Boer Gert S. uit Werkhoven zit op dit moment in voorarrest vanwege de brand die in juni dit jaar in een van zijn panden plaatsvond. Dat bevestigt het Openbaar Ministerie aan RTV Utrecht.
Het gaat om een brand op 6 juni in een huis bij een fruitopslagbedrijf in 't Goy. De woning liep door de brand forse schade op. S. ontkende eerder iets met de brand te maken te hebben en liet via zijn advocaat weten dat hij hoopte dat de verantwoordelijke snel zou worden gepakt.
Nu blijkt dat de boer al sinds 10 juli in voorarrest zit vanwege de brand. Dit voorarrest werd eind juli met 60 dagen verlengd.
Vorig jaar waren er in korte tijd vijf branden op het terrein waar de boer zelf woonde. Dat leidde tot grote onrust in Werkhoven en omgeving. De branden braken onder meer uit in zijn stallen en in zijn woonhuis.
Het OM benoemde S. tot hoofdverdachte voor deze branden, maar de rechter bepaalde eerder dat hij het onderzoek in vrijheid mocht afwachten. Advocaat Sidney Smeets wilde niet reageren op het voorarrest van zijn cliënt.

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.