Museum Spakenburg zoekt drie ton voor verbouwing

© RTV Utrecht
BUNSCHOTEN-SPAKENBURG - Museum Spakenburg is op zoek naar geld. Het museum wil een nieuwe ruimte voor tijdelijke exposities en een grotere educatieve ruimte bouwen maar komt nog 300.000 euro tekort om dat te betalen. Directeur Arie ter Beek heeft daarom zijn hoop gezet op een weldoener of een fonds.
Met de 300.000 euro wil Ter Beek het museum een flinke opknapbeurt geven. Want die is wel nodig, volgens hem: "We hebben een historisch complex en wat we nieuw gaan bouwen past naadloos in dat historische complex. Nu is het allemaal een beetje beperkt wat betreft de tijdelijke tentoonstellingen."
De verbouwing heeft nog de nodige voeten in de aarde, want het terrein van het museum bij de oude haven bestrijkt 1500 vierkante meter. Op die lap grond staat zelfs nog een huisje met huurder erin. En hoewel het hebben van een huurder op het terrein zijn voordelen heeft, aldus Ter Beek ("Laatst hadden we wat onverlaten die 's nachts via de steeg naar het museum wilden lopen. Die heeft ze met de hond verjaagd. Daar was ik wel blij mee.") zal de huurder vertrekken als de verbouwing begint.
Het museum over de geschiedenis van de gemeente Bunschoten heeft zelf ook al wat geld opzij gezet voor de verbouwing maar komt dus nog drie ton tekort. Daarvoor wordt nog gezocht naar donateurs en fondsen.
Directeur Arie ter Beek over uitbreiding Museum Spakenburg

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.