RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht RTV Utrecht

- advertentie -
- advertentie -

De Bilt wil vaccinaties als vaste prik

DE BILT - De Bilt wil de vaccinatiegraad in de gemeente verhogen. Die ligt op sommige plaatsen ver onder de norm van 95 procent die de Wereld Gezondheidsorganisatie aanhoudt. In Maartensdijk bedroeg de vaccinatiegraad in 2018 bijvoorbeeld slechts 79 procent, in Bilthoven-Zuid was dat 88 procent.

De graad voor DKTP- en BMR-inentingen zijn in De Bilt beide met bijna een procentpunt gedaald. Dit is opvallend, want uit cijfers van het RIVM blijkt dat dat percentage landelijk gestabiliseerd is. In de regio Utrecht is zelfs een lichte stijging te zien.

Coalitiepartij GroenLinks maakte zich ernstige zorgen en stelde raadsvragen. Het college heeft laten weten dat de meldingen van besmettingen met DKTP- en BMR-ziekten tot dusver beperkt zijn gebleven tot kinkhoestgevallen. Die liggen per aantal inwoners rond het landelijk gemiddelde.

Het college ziet een grote rol weggelegd voor de GGD regio Utrecht. Zo zijn er speciaal getrainde jeugdgezondheidszorg-professionals, die in de spreekkamers het gesprek met ouders aan gaan. Daarbij werken ze dialooggericht, terwijl misinformatie wordt weerlegd en aanvullende informatie wordt gegeven. Ook maakt De Bilt gebruik van de 'vaccinatiekoffer', die de GGD aan alle gemeenten aanbiedt.

In het najaar gaat de gemeente samen met partners een plan van aanpak ontwikkelen om de vaccinatiegraad verder te verhogen.


Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail naar nieuws@rtvutrecht.nl.Lees ook
Nieuwsoverzicht

- advertentie -


- advertentie -
- advertentie -
- advertentie -