Eis: 180 uur taakstraf voor veroorzaken ongeval langs A28

© Alko Media
AMERSFOORT/LEUSDEN - Het OM eist 180 uur taakstraf, waarvan 60 voorwaardelijk, tegen een automobilist die in december 2016 door rood reed en daardoor een botsing veroorzaakte. Ook mag hij twaalf maanden niet achter het stuur zitten.
Op 16 december 2016 reed de toen 20-jarige M.A. vanaf de afrit met hoge snelheid door rood, verloor de controle over het stuur en botste achterop een stilstaande auto op de Arnhemseweg. Na het ongeluk vluchtten M.A. en zijn passagier te voet het bos in. Door inzet van een politiehelikopter en honden konden ze worden aangehouden.
De strafeis lijkt laag, aangezien het slachtoffer van de aanleiding zwaar letsel aanvankelijk leek te hebben. Ondanks dat zij door de brandweer uit haar auto bevrijd moest worden, viel dit volgens het OM mee. "Ze heeft wel een klap gehad, maar er was geen blijvend fysiek letsel. Hierdoor is de strafeis minder zwaar, ook omdat de zaak al wat ouder is."

VLUCHT

De verdachte en de andere man in de auto waren al vanaf Maarn voor de politie op de vlucht. Tijdens de achtervolging over de A28 zouden zij pakjes naar buiten hebben gegooid. Dat zouden drie gestolen navigatiesystemen zijn geweest. Mogelijk waren de mannen daarom op de vlucht.
De rechtszaak is meerdere keren vertraging opgelopen. Eerst liep het technisch onderzoek aan M.A.'s auto uit, hierna was zijn advocaat ziek. De derde zitting, in mei 2019, werd uitgesteld omdat A. diabetes heeft en zodanig was verzwakt door de ramadan dat hij niet aanwezig kon zijn.
Een dashcam legde het moment van de crash vast

Heb je een tip of opmerking? Stuur ons je nieuws of foto via WhatsApp of mail.